Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Goldman Sachs zet Akzo op de verkooplijst

Beursblik: Goldman Sachs zet Akzo op de verkooplijst
1 jul 2024 om 09:42

 Goldman Sachs heeft het aandeel Akzo Nobel op zijn verkooplijst gezet en het koersdoel verlaagd van 70,00 naar 53,00 euro, in aanloop naar de tweedekwartaalcijfers.

De analisten verlaagden hun taxaties voor het aangepaste EBITDA in 2024 en 2025 met 7 en 14 procent, vanwege margedruk bij beide divisies, en zwakkere volumes bij Performance Coatings.  

De zakenbank blijft zich zorgen maken over het vermogen van Akzo om de oplopende kosten door te kunnen berekenen in de verkoopprijzen. Goldman Sachs zit nu 8 procent onder de consensus van Visible Alpha met zijn aangepaste EBITDA voor 2024 en zelfs 20 procent lager voor 2025.

De analisten hadden tot april dit jaar al een verkoopadvies op het aandeel en verhoogden dat toen naar neutraal. Sindsdien is het marktklimaat onverwacht verslechterd en is de zorg om het zwakke prijsvermogen weer relevant geworden.

Negatieve ontwikkelingen zijn de aankondiging van Europese importheffingen op titaniumoxide, een cruciale grondstof voor verf, en een verzwakking van de volumeverwachtingen, wat zorgt voor meer concurrentie. De sterkere volumes die in het eerste kwartaal te zien waren, worden inmiddels toegeschreven aan het aanvullen van voorraden. Gezien die laatste inschatting was de adviesverhoging van april dus voorbarig, erkenden de analisten van Goldman maandag in hun rapport.

Deze drie tegenwinden zullen niet snel gaan liggen, vreest Goldman.

Het aandeel AkzoNobel daalde maandag met 1,3 procent naar 56,02 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.