Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: JPMorgan verkiest NN boven ASR

Beursblik: JPMorgan verkiest NN boven ASR
2 jul 2024 om 08:34

 JPMorgan heeft dinsdag in een rapport verzekeraar ASR Nederland van de kooplijst gehaald en NN Group daar juist opgezet. 

De zakenbank verlaagde het advies voor verzekeraar ASR Nederland van Overwogen naar Neutraal. Het koersdoel werd daarbij bijgesteld van 54,00 naar 52,00 euro. Het advies voor sectorgenoot NN ging juist van Neutraal naar Overwogen, en het koersdoel van 50,00 naar 62,00 euro.

De analisten verwachten dat NN onder meer de vruchten gaat plukken van de hervormingen van het Nederlandse pensioenstelsel, waar deelnemers meer autonomie krijgen om hun eigen pensioen te regelen. 

JPMorgan verhoogde de taxatie voor de winst per aandeel NN met 1,5 tot 3,5 procent, en de zakenbank rekent erop dat de outlook van NN zelf, van een operationele kapitaalaanwas van 1,9 miljard euro in 2025, wordt overtroffen. 

Ook voorzien de analisten dat NN zal verrassen met het belonen van zijn aandeelhouders, door dividenden en het inkopen van eigen aandelen.

Tot slot benadrukte JPMorgan dat NN momenteel wordt gewaardeerd op een koers-winstverhouding voor 2025 van 6,5. Dat is een korting ten opzichte van ASR van 25 procent. 

Voor ASR verlaagt de zakenbank de verwachtingen, ondanks de positieve impact van de pensioenhervormingen. De recent neerwaarts aangepaste outlook van de verzekeraar op het gebied van niet-leven en op commissie gebaseerde activiteiten, liggen hieraan ten grondslag. 

“ASR oogt veel duurder dan NN”, aldus JPMorgan. En ook ziet de bank minder ruimte om positief te verrassen.

De aandelen NN en ASR sloten maandag in Amsterdam op respectievelijk 43,94 euro en 44,82 euro. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.