Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures voorspellen vlakke opening Wall Street

Futures voorspellen vlakke opening Wall Street
3 jul 2024 om 12:54

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden fractioneel hoger.

Dinsdag bereikten de S&P 500 en de Nasdaq 100 nieuwe records. Kenners van Lynx gaven aan dat de aandelenindices in de VS steun kregen van lagere obligatierentes nadat Fed-voorzitter Jerome Powell aangaf dat de prijzen tekenen vertonen van een hervatting van hun desinflatie-trend en dat de Fed “de tijd kan nemen” met renteverlagingen gezien de sterke economie en dito arbeidsmarkt.

Bovendien zorgde een koersstijging van 10 procent van Tesla dinsdag en een rally in chip-aandelen voor een positief beurssentiment.

Ondanks de halve handelsdag is de agenda goed gevuld. Vandaag staan in de VS nog de hypotheekaanvragen, het banenrapport van ADP, de handelsbalans, de wekelijkse steunaanvragen, de fabrieksorders, de wekelijkse olievoorraden en vanavond om 20:00 uur de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve op het menu.

Echter, het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, “Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, schreef de Franse bank.

De olieprijzen stegen woensdag licht na een flinke daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden, waardoor naar verwachting de vraag naar brandstoffen tijdens de zomerperiode, wanneer veel Amerikanen eropuit trekken, in het grootste olieconsumerende land stijgt. Een vat WTI- olie werd 0,1 procent duurder op 82,852 dollar.

De rentes bewogen nauwelijks en de euro/dollar steeg licht naar 1,0758.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg 3,2 procent voor de openingsbel. De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen sloten dinsdag 10 procent hoger, nadat de leveringen in het tweede kwartaal bij Tesla de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Het aandeel is gedurende zes opeenvolgende sessies gestegen met bijna 27 procent, maar om voor 2024 in de plus te komen moet er nog zo’n 7 procent bij.

Paramount Global steeg 9,6 procent voorbeurs, nadat The Wall Street Journal meldde dat het een voorlopige deal had bereikt om een combinatie aan te gaan met Skydance Media. Volgens de overeenkomst zou Skydance National Amusements, de controlerende aandeelhouder van Paramount, kopen en vervolgens samenvoegen met Paramount, aldus de zakenkrant, die bronnen citeerde die bekend waren met de zaak.

Constellation Brands zal naar verwachting vóór de beursopening woensdag de resultaten over het afgelopen kwartaal bekendmaken. Analisten verwachten dat Constellation Brands in die periode een winst boekte van 3,46 dollar per aandeel op een omzet van 2,67 miljard dollar Het aandeel steeg 0,4 procent vóór het rapport.

Eli Lilly kreeg dinsdag goedkeuring van de Food and Drug Administration voor Kisunla, een behandeling voor volwassenen met de vroege symptomatische ziekte van Alzheimer. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel met 0,6 procent. Het aandeel sloot dinsdag 0,8 procent lager, onder druk van de kritiek van president Joe Biden en senator Bernie Sanders over de prijzen voor Mounjaro, het medicijn voor diabetes type 2. Novo Nordisk kreeg ook kritiek vanwege de kosten van zijn diabetesmedicijn Ozempic en de afslankbehandeling Wegovy.

Simulations Plus, een softwarebedrijf voor modellering en simulatie, schortte zijn kwartaaldividend op. Het bedrijf rapporteerde ook voor het afgelopen kwartaal een gecorrigeerde winst van 0,19 dollar per aandeel, wat hoger was dan de schattingen van analisten, en een omzet van 18,5 miljoen dollar, een stijging van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel steeg voorbeurs 1,5 procent

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg dinsdag  0,6 procent tot 5.509,01 punten. De Dow Jones-index sloot 0,4 procent hoger op 39.331,85 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 18.028,76 punten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.