Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies zet OCI op de kooplijst

Beursblik: Jefferies zet OCI op de kooplijst
4 jul 2024 om 07:41

 Jefferies heeft het aandeel OCI op zijn kooplijst gezet en handhaaft het koersdoel op 29,00 euro. Dat bleek donderdag uit een rapport, waarin het Houden advies werd verhoogd naar Kopen.

Het aandeel OCI is sinds de publicatie van de jaarcijfers zo’n 20 procent gedaald en daardoor is de verhouding tussen risico en rendement verbeterd. 

Analist Charlie Bentley wees in zijn rapport op de 13 euro per aandeel aan kapitaalteruggave die aandeelhouders te wachten staat na de verkoop van het belang in Fertiglobe aan ADNOC en van IFCO aan Koch.

Het resterende bedrijf is volgens Jefferies 14 euro per aandeel waard op basis van de definitie van het gemiddelde van de cyclus die de analist hanteert. Dat is 15 procent minder dan het bedrijf zelf verwacht. Het vertrouwen in het winstvermogen is echter laag bij beleggers vanwege de cyclische tegenwind in 2024.

De waardering negeert volgens Bentley de strategische optie om de blauwe ammoniakfabriek die in Texas in aanbouw is, deels te verkopen. Deze is volgens Jefferies 1,5 miljard tot 2 miljard dollar of 6 tot 9 euro per aandeel waard.

Als deze drie inschattingen bewaarheid worden, dan biedt dat 50 procent opwaartse ruimte voor de koers, aldus Bentley. Als deals afketsen kan de koers zo’n 20 procent dalen, maar dat is niet wat de analist verwacht. De deals zullen waarschijnlijk in de tweede helft van het jaar worden afgerond. 

Ook verwacht Jefferies dat de marktomstandigheden voor OCI in de tweede helft zullen verbeteren en dat de halfjaarcijfers volgende stappen in de strategische evaluatie zullen bieden. Bij een redelijke waardering biedt dat goede katalysatoren voor koerswinst, aldus Jefferies.

Het aandeel OCI sloot woensdag op 23,15 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.