Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag

Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag
4 jul 2024 om 14:30

 De Amerikaanse beurzen blijven donderdag gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag, oftewel The Fourth of July, in de Verenigde Staten.

Woensdag sloot Wall Street daarom al eerder, toen met winsten voor de S&P en Nasdaq, terwijl de Dow Jones index licht daalde. 

Voor de S&P en Nasdaq kwamen er net als dinsdag nieuwe records in de boeken. Investment manager Simon Wiersma van ING wees op een tegenvallende inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector, die in juni een onverwacht sterke krimp vertoonde.

“Dit is het laagste niveau sinds de pandemie in 2020”, zei Wiersma, over de index die daalde tot 48,8 punten.

Beleggers beoordeelden de inkoopdata als “slecht nieuws is goed nieuws”, volgens de expert van ING.

In reactie op de cijfers daalden de rentes op Amerikaanse staatsobligaties over een brede linie en nam de kans op een renteverlaging door de Federal Reserve juist toe, zag Wiersma, van 62 naar 72 procent in september.

De notulen van de laatste vergadering van de Fed in juni, toonden wel een nog altijd voorzichtige Fed, die meer vooruitgang wilde zien op het gebied van inflatie.

Volgende richtpunt voor de Fed én de markten is het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Voor de maand juni wordt gerekend op een banengroei van 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover 4,1 procent in mei.

De euro/dollar noteerde donderdag licht hoger rond 1,08. “Na de daling van de ISM zouden we morgen verdere dollar zwakte kunnen zien wanneer het banenrapport van juni wordt gepubliceerd”, zeiden valutastrategen van ING.

De groeiende kans dat Donald Trump in november opnieuw wordt gekozen als president en het politieke risico voor de EU, met de tweede ronde van de Franse verkiezingen op zondag, zouden de neerwaartse beweging van de dollar echter kunnen beperken, aldus ING.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.