Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
5 jul 2024 om 21:04

 De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, nadat handelaren terugkeerden van de viering van Independence Day. Op weekbasis sloot de olieprijs echter 2,0 procent hoger.

“De futures van ruwe olie in New York en Londen blijven zich herstellen van de lagere koersen van begin juni. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een rally van ruim 10 dollar naar het hoogste punt in twee maanden”, zei Ole Hansen, grondstoffenspecialist van Saxo.

Zowel WTI als Brent zijn op weekbasis voor de vierde opeenvolgende week met winst gesloten, hoewel volgens sommige analisten de opwaartse trend wordt gedrukt door groeiende zorgen over tekenen van een afzwakkende groei.

De verwachtingen voor een aanbodtekort in het derde kwartaal, een verwachte toename van het aantal auto-zomervakanties en zorgen over een breder conflict in het Midden-Oosten worden gezien als bronnen van steun. 

Het wekelijkse olievoorradenrapport van het Amerikaanse energieagentschap EIA was woensdag een bron van steun, na een groter dan verwachte daling van de voorraden ruwe olie en een herstel van de aanvoer van motorbenzine, wat een maatstaf is voor de vraag naar benzine.

De inventarisgegevens worden echter met een korreltje zout genomen als gevolg van waarschijnlijke aanpassingen door raffinaderijen als gevolg van orkaan Beryl, aldus analist van Sevens Report Research.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,72 dollar, ofwel 0,9 procent, lager op 83,16 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.