Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Heijmans neemt Van Gisbergen over

Heijmans neemt Van Gisbergen over
9 jul 2024 om 07:40

 Heijmans zal alle activiteiten van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen voor 13 miljoen euro overnemen. Dit maakte de bouwer dinsdagochtend bekend.

Van Gisbergen bestaat sinds 1900 en is gevestigd in Hooge Mierde. Het bedrijf is actief in de regio Eindhoven en draaide in 2023 een omzet van 45 miljoen euro met een nettoresultaat van 3 miljoen euro.

Naar verwachting blijft de omzet dit jaar stabiel. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities.

Volgens Heijmans is in het gebied rondom Eindhoven de behoefte aan woningen groot gezien de economische groei in de Brainport-regio, met onder meer ASML.

Van Gisbergen voegt volgens Heijmans naar verwachting circa 4 miljoen euro onderliggende EBITDA per jaar toe op de korte termijn.

De solvabiliteit van Heijmans blijft na deze transactie op een niveau dat niet significant zal afwijken van de solvabiliteit ultimo 2023 van toen 29 procent.

De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben positief geadviseerd. Heijmans heeft inmiddels een boekenonderzoek verricht.

De transactie wordt nog ter goedkeuring aan de Autoriteit Consument & Markt voorgelegd. De overname is na deze goedkeuring definitief, waarna Van Gisbergen zelfstandig zal blijven opereren.

De overnamesom van 13 miljoen euro wordt in contanten voldaan.

“Van Gisbergen heeft een grondportefeuille en een sterke reputatie in een groeiende regio van Nederland. Met deze transactie onderstrepen wij ons vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt”, zei CEO Ton Hillen van Heijmans in een toelichting.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heijmans

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.