Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

PepsiCo verlaagt outlook licht

PepsiCo verlaagt outlook licht
11 jul 2024 om 12:40

 PepsiCo heeft in het tweede kwartaal weliswaar een hoger dan verwachte winst geboekt, maar de omzet stelde teleur en de outlook voor dit jaar werd licht verlaagd. Dit bleek donderdag uit de resultaten van het Amerikaanse dranken- en snackbedrijf.

CEO Ramon Laguarta wees op een moeilijke vergelijkingsbasis en matige prestaties binnen de categorie gemaksvoeding in Noord-Amerika en de gevolgen van het terugroepen van bepaalde producten bij Quaker Foods Noord-Amerika. De topman was wel te spreken over de ontwikkeling van de marges.

In het tweede kwartaal steeg de nettowinst van 2,75 miljard naar 3,08 miljard of 2,23 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel van 2,28 dollar was beter dan de 2,16 dollar per aandeel waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet steeg met minder dan 1 procent op jaarbasis, van 22,3 miljard naar 22,5 miljard dollar, waar de markt uitgingen van 22,6 miljard dollar.

De prijzen stegen afgelopen kwartaal met 5 procent, terwijl de volumes autonoom met 3 procent daalden.

Outlook

Voor het hele boekjaar rekent PepsiCo op een autonome omzetgroei van “ongeveer” 4 procent, waar dat eerder “tenminste” 4 procent was.

De verwachting voor de groei van aangepaste de winst per aandeel van minimaal 8 procent tegen constante wisselkoersen bleef wel staan. Laguarta zei hierin “een hoge mate van vertrouwen” te hebben.

Het aandeel PepsiCo noteerde donderdag in de voorbeurshandel op Wall Street 1,8 procent lager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.