Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Consumentenvertrouwen VS verzwakt

Consumentenvertrouwen VS verzwakt
12 jul 2024 om 16:11

 Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli licht verzwakt, terwijl ook de inflatieverwachting afnam. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 68,2 in juni naar 66,0 deze maand. 

Het vertrouwen in de huidige staat van de economie verslechterde van 65,9 tot 64,1. Over de economische verwachtingen werden de ondervraagden ook negatiever. Deze deelindex daalde van 69,6 naar 67,2.

“Bijna de helft van de consumenten heeft het nog steeds moeilijk met de gevolgen van hoge prijzen, ook al verwachten zij dat de inflatie de komende jaren zal blijven afnemen. Met de aanstaande verkiezingen blijven consumenten flink onzeker over de economie”, aldus Joanne Hsu.

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam deze maand uit op 2,9 procent, tegen 3,0 procent eind juni. De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar daalde ook van 3,0 naar 2,9 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.