Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: Google dichtbij overname startup Wiz

Media: Google dichtbij overname startup Wiz
15 jul 2024 om 08:40

 Alphabet, het moederbedrijf van Google, is in vergevorderde gesprekken om cyber-startup Wiz over te nemen voor ongeveer 23 miljard dollar. Dat meldde The Wall Street Journal zondag.

Het zou de grootste overname zijn in de geschiedenis van Google.Een deal zou nabij kunnen zijn, als de gesprekken niet afketsen, volgens de bronnen van de Amerikaanse zakenkrant.

Alphabet staat net als andere grote technologiebedrijven onder zware druk van mededingingsautoriteiten vanwege de dominante positie van zijn zoekmachine.

De overname van Wiz zou het bedrijf vooruit helpen in de cloud, waar Alphabet achterbleef bij rivalen.Google heeft gewerkt aan het uitbreiden van zijn cyberbeveiligingsactiviteiten, gericht op de cloud. De grootste recente overname en de op één na grootste ooit, is de aankoop van bijna 5,4 miljard dollar twee jaar geleden van een ander beveiligingsbedrijf, Mandiant.

Wiz is sterk in waarde gestegen sinds de oprichting in 2020 door CEO Assaf Rappaport en een aantal van zijn collega’s. Het bedrijf biedt cyberbeveiling voor data in de cloud. Eerder dit jaar haalde Wiz 1 miljard dollar op bij een waardering van 12 miljard dollar.

Het is een van de weinige startups buiten de AI-industrie die geld ophaalde tegen een hogere waardering dit jaar. Wiz boekte vorig jaar een omzet van 350 miljoen dollar en kreeg zijn geld onder andere van bekende investeerders zoals Sequoia Capital, Andreesen Horowitz, Index Ventures en Lightspeed Venture Partners.

Wiz werkt onder andere samen met Amazon, Microsoft en Google.

De grootste overname van Google tot nu toe was Motorala Mobility voor 12,5 miljard dollar in 2021.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aedifica

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.