Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

TomTom trekt outlook voor 2025 in

TomTom trekt outlook voor 2025 in
15 jul 2024 om 07:37

TomTom is in het tweede kwartaal volgens verwachting opnieuw in de rode cijfers uitgekomen, en het bedrijf stelde de outlook neerwaarts bij. Dat bleek maandagochtend uit de  tweede kwartaalcijfers van de navigatiespecialist.

“De ontwikkelingen in de eerste helft van het jaar hebben ons ertoe aangezet onze verwachtingen te herzien. Om de lagere operationele inkomsten van Automotive te weerspiegelen, verwachten we nu dat zowel de inkomsten van Group als Location Technology voor 2024 aan de onderkant van de aangegeven bandbreedte zullen uitkomen, en daarom passen we onze verwachting voor de vrije kasstroom naar beneden aan”, aldus CFO Taco Titulaer.

“Bovendien zijn we, vanwege de verminderde voorspelbaarheid in de automobielindustrie en de langer dan verwachte verkoopcycli in Enterprise, nog niet in staat om onze financiële doelstellingen voor 2025 te realiseren”, voegde Titulaer toe.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel TomTom

Bij publicatie van de jaarcijfers zal TomTom een nieuwe outlook voor 2025 afgeven.

De omzet zal dit jaar volgens TomTom nu aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 570 en 610 miljoen euro uitkomen. Daaraan zal Location Technology 490 tot 520 miljoen euro bijdragen. De navigatiespecialist rekent voor dit jaar verder op een rendement aan vrije kasstroom van tussen de 1 en 5 procent. Dat was eerder meer dan 5 procent.

De kwartaalomzet kwam uit op 152,2 miljoen euro, waarbij de consensus lag op 152 miljoen euro. Daaraan droeg onderdeel Location Technology 128,7 miljoen euro bij, met 87,3 miljoen euro voor Automotive en 41,4 miljoen euro voor Enterprise.

De consumententak was afgelopen kwartaal goed voor 23.4 miljoen euro omzet.

Het bedrijf publiceerde een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 5,2 miljoen euro, waar gerekend werd op 4 miljoen euro. Netto leed TomTom een verlies van 2,3 miljoen, waar op een verlies van 4 miljoen euro werd gerekend.

In het eerste kwartaal van 2024 boekte TomTom nog een omzet van 139,3 miljoen euro, een negatieve EBIT van 4,9 miljoen euro en een verlies onder de streep van eveneens 4,9 miljoen euro.

De vrije kasstroom kwam in het tweede kwartaal uit op 4,7 miljoen euro negatief. De kaspositie bedroeg 258 miljoen euro.

Ten slotte maakte TomTom bekend dat het de samenwerking met Microsoft verdiept en uitbreidt. De kaarten en verkeersgegevens van TomTom zullen locatiegebaseerde diensten aandrijven in de oplossingen van Microsoft.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.