Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ABN AMRO Oddo start volgen Kendrion

Beursblik: ABN AMRO Oddo start volgen Kendrion
17 jul 2024 om 08:54

 ABN AMRO Oddo is gestart met het volgen van Kendrion met een Outperform advies en een koersdoel van 17,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

Dankzij de desinvestering van het grootste deel van de Automotive-tak kan Kendrion zich nu volledig richten op Industrial, waarmee het bedrijf hogere EBITDA-marges kan boeken en het minder afhankelijk is van specifieke klanten, aldus analist Martijn den Drijver.  

ABN AMRO Oddo verwacht op basis van de kostenreducties bij Kendrion een gemiddelde omzetgroei per jaar van 5,0 procent en een aangepaste EBITDA-marge van dicht bij de 17,0 procent voor de jaren 2023 tot en met 2027.

De desinvesteringen leiden volgens de bank ook tot een belangrijke daling van de schuld, waardoor er ruimte is voor aanvullende overnames en een hoger dividendrendement. Mochten overnames uitblijven, dan acht de bank een aandeleninkoop ook mogelijk.

ABN AMRO Oddo verwacht dat Kendrion op de beleggersdag in september voor 2028 een doelstelling voor de aangepaste EBITDA-marge van 17,0 procent aankondigt, volgens de bank een hoger percentage dan waar de markt van uit gaat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.