Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: focus bij Netflix op abonneegroei en prijsverhogingen

Beursblik: focus bij Netflix op abonneegroei en prijsverhogingen
18 jul 2024 om 13:26

 De groei van het aantal abonnees en de financiële cijfers zullen belangrijk zijn wanneer Netflix donderdag de resultaten rapporteert, maar er zijn nog twee andere manieren waarop het bedrijf Wall Street kan laten juichen.

Bijvoorbeeld door middel van verdere prijsverhogingen. De Amerikaanse streamingreus verhoogde de afgelopen tijd de prijzen van bepaalde abonnementen. Ook trad Netflix hard op tegen het delen van wachtwoorden door mensen te verplichten hun eigen lidmaatschap te nemen of extra betaalde accounts aan te schaffen.  

“Wij geloven dat verdere prijsverhogingen niet zijn uitgesloten”, zeiden analisten van Monness, Crespi, Hardt & Co in een vooruitblik.

Een tweede aankondiging die donderdag de aandacht van de markt zou trekken, is een aandelensplitsing, zoals onder meer Nvidia en Broadcom recent aankondigden.

Aandelen van Netflix sloten woensdag op 647,46 dollar en dus zou het bedrijf volgens marktexperts een kandidaat kunnen zijn voor een splitsing. Volgens Steve Sosnick van Interactive Brokers is Netflix een “duur aandeel” dat populair is onder retailbeleggers.

Verder zal de markt zoals altijd kijken naar de abonneegroei en de verwachtingen zijn volgens Evercore ISI hooggespannen. Volgens analist Mark Mahaney zou het aantal nieuwe abonnees in het gunstigste scenario uitkomen rond 8 miljoen, terwijl de meer conservatieve FactSet-consensus uitgaat van een aanwas van 4 miljoen en Visible Alpha van 5 miljoen.

Evercore ISI waarschuwt voor te veel optimisme over de verwachte abonneegroei, gezien het feit dat Netflix in het tweede kwartaal met weinig echte kaskrakers kwam. Ook nemen de voordelen van betaald delen af.

In het eerste kwartaal van 2024 kwam het aantal gebruikers dat zich abonneerde op Netflix uit op 9,3 miljoen, met een totaal van bijna 270 miljoen abonnees.

Aan het einde van het jaar stopt Netflix met het rapporteren van de abonneegroei, zo maakte het bedrijf bij de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Dat nieuws werd slecht ontvangen door de markt en analisten, die zich afvroegen of dit een teken is dat Netflix verwacht dat de groei volgend jaar en daarna zwak zal blijken.

In het tweede kwartaal zou de omzet zijn gestegen van 8,2 miljard naar 9,5 miljard dollar, volgens de markt en dat is gelijk aan de omzetgroei van zo’n 16 procent die Netflix zelf voorspelt.

De aangepaste winst per aandeel moet uitkomen op 4,74 dollar, een stijging op jaarbasis van 44 procent. Verder rekenen de analisten geraadpleegd door FactSet op een vrije kasstroom van 1,6 miljard dollar, tegenover 1,3 miljard dollar aan het einde van het tweede kwartaal in 2023.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal rekende Netflix voor het volledige boekjaar op een omzetgroei van 13 tot 15 procent, toen gebaseerd op de wisselkoersen aan het eind van het eerste kwartaal.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Adyen
    * *
  • AXA
    * *
  • BNP Paribas
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • FR40
    * *
  • ING Groep
    * *
  • LVMH
    * *
  • PORT20
    * *
  • Royal Dutch Shell
    * *
  • Siemens
    * *
  • Stellantis
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.