Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro nog in opwaartse modus

Valuta: euro nog in opwaartse modus
18 jul 2024 om 11:40

 De euro noteerde donderdag ruim boven de 1,09 dollar, maar valutabroker Ebury verwacht niet dat de euro ook de 1,10 dollar gaat overstijgen. 

“Vandaag zal het rentebesluit van de ECB nog net geen non-event zijn, er is namelijk ook een toelichting, maar duidelijk is dat de rente wordt gehandhaafd. Tegelijkertijd heeft de markt voor dit jaar nog twee renteverlagingen vrijwel helemaal ingeprijsd en dat geldt nu ook voor de renteverlagingen door de Fed. Daarmee is de opwaartse potentie voor de euro inmiddels beperkt”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Voorzitter Tom Barking van de Fed van Richmond bleek woensdag voorstander van een weloverwogen en bedachtzame handhaving van het rentebeleid, omdat het niet helder was in hoeverre het huidige renteniveau de Amerikaanse economie zou kunnen vertragen. Barkin staat bekend als een voorzichtig stemhebbend lid van de Fed die vorige maand aangaf dat de afnemende inflatie voor hem nog niet doorslaggevend is.

Fed-bestuurder Christopher Waller zag woensdag bij een bijeenkomst in Kansas City de Amerikaanse economie afstevenen op een zachte landing, waarmee hij rekening houdt met een renteverlaging voor de jaarwisseling.

Naast de ECB zal de markt vandaag volgens Van der Meer zeker ook naar de wekelijkse steunaanvragen kijken, met het oog op de verwachting dat de Amerikaanse arbeidsmarkt afkoelt.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,0935 dollar. De Europese munt noteerde nog geen 0,1 procent hoger op 0,8413 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent tot 1,2991 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.