Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Chinese centrale bank verlaagt rente

Chinese centrale bank verlaagt rente
22 jul 2024 om 07:23

De centrale bank van China heeft maandag een belangrijk rentetarief onverwacht verlaagd om de economische groei te steunen, enkele dagen nadat diverse economische cijfers lieten zien dat het haperende economische herstel in China aan kracht verliest.

De Chinese Volksbank verlaagde het zevendaagse repo-tarief van 1,80 naar 1,70 procent en noemde daarbij als reden “financiële ondersteuning voor de reële economie.”

De stap volgt op een sterker dan verwachte vertraging van de economische groei in het tweede kwartaal en gemengde indicatoren voor economische activiteit in juni. Deze cijfers vergroten de druk op beleidsmakers om het ondernemersvertrouwen te versterken en meer stimulering te verschaffen.

Volgens analisten Xiangrong Yu en Xinyu Ji van Citigroup zijn er meer maatregelen nodig om het vertrouwen te versterken. Op zichzelf lijkt een verlaging van dit rentetarief met 10 basispunten niet veel te zullen doen om de vraag naar krediet te versterken. Zij verwachten meer stappen op het gebied van fiscale stimuleringen bij de aankomende vergadering van het Politbureau halverwege het jaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.