Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs sluit lager

Olieprijs sluit lager
22 jul 2024 om 20:51

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, na vrijdag op zijn laagste niveau in vijf weken te zijn gesloten, vanwege zorgen over de vraag uit China.

Ruwe olie daalde vorige week, nadat zwakke economische cijfers uit China op het sentiment drukten. De Chinese centrale bank verlaagde maandag onverwachts een belangrijke beleidsrente om de noodlijdende economie van het land te ondersteunen, maar deze stap leverde geen duurzame steun op voor de prijs voor een vat ruwe olie.

President Joe Biden kondigde zondag aan dat hij zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentiële race, waardoor de strijd om de Democratische nominatie kan beginnen. Biden zei vice-president Kamala Harris te steunen.

Een overwinning van Donald Trump in november wordt als positief gezien voor fossiele brandstoffen en de energiesector, hoewel zijn pleidooi voor meer boringen negatief zou kunnen zijn voor de prijzen van ruwe olie, nu de Amerikaanse productie al een record heeft bereikt.

Ondertussen zouden de verwachtingen dat de Federal Reserve de rente gaat verlagen kunnen bijdragen aan een omslag in de ruwe olieprijzen, zei marktanalist Daniela Sabin Hathorn,van Capital.com.

“De zwakkere inflatie en de omstandigheden op de arbeidsmarkt hebben de kans op een renteverlaging in september vergroot, wat drukt op de dollar en de Amerikaanse rente”, zei Hathorn. “Er wordt verwacht dat de soepelere financieringsvoorwaarden de Amerikaanse economie zullen ondersteunen, terwijl de inflatie onder controle blijft, wat een sterkere vraag naar ruwe olie ondersteunt”, aldus Hathorn.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,35 dollar, ofwel 0,4 procent, lager op 79,78 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.