Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX richting lichtgroene opening

AEX richting lichtgroene opening
23 jul 2024 om 07:54

 De Amsterdamse beurs gaat dinsdag een lichtgroene opening tegemoet, na een hoger slot op Wall Street op maandag. De AEX-future noteerde vanochtend 0,2 procent hoger.

Maandag sloot de AEX met een mooie winst op bijna 917 punten, gesteund door chipaandelen als Besi, ASMI en ASML, die de weg naar herstel inzetten na de koersklappen van vorige week. ASMI opent dinsdag nabeurs de boeken en Besi doet dat later in de week.

Op Wall Street was de stemming ook positief, na het besluit van zittend president Joe Biden om zich terug te trekken uit de Amerikaanse presidentiële race, terwijl vicepresident Kamala Harris vooralsnog de favoriete kandidaat lijkt om het tegen Trump op te nemen.

Volgens analist Mike Reynolds van Glenmede blijft de markt zich ondanks alle politieke commotie echter vooral concentreren op de afkoeling van de inflatie en een potentiële zachte landing voor de Amerikaanse economie.

“De afgelopen twee weken stonden in het teken van een aandelenrotatie van technologieaandelen naar small-cap-aandelen. Hoewel de rotatie maandag een pas op de plaats maakte, zal deze waarschijnlijk snel worden hervat en doorgaan tot het einde van het jaar”, blikte Reynolds vooruit.

Het belooft dinsdag een drukke dag te worden met een stroom aan bedrijfscijfers uit de VS, waarbij onder meer Tesla en Google-moeder Alphabet de boeken openen.

In Amsterdam openden vanochtend al AkzoNobel, Randstad, CM.com, Wereldhave en Acomo de boeken.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,0890, tegen 1,0888 bij het slot op Wall Street maandagavond. De olieprijzen stabiliseerden na een licht lagere settlement op maandag. De Amerikaanse rentes daalden licht.

Stijgers en dalers

Randstad heeft over het tweede kwartaal van 2024 met de omzet iets beter gepresteerd dan voorzien, maar kwam met het onderliggende resultaat onder de prognoses van analisten uit. Dit bleek dinsdag uit de resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar van de bemiddelaar in werk.

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van 2024 een hoger dan verwachte omzet behaald, terwijl het aangepaste resultaat onder verwachting bleek. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de resultaten van de verfspecialist, die zijn outlook licht neerwaarts bijstelde.

CM.com heeft in de afgelopen drie maanden de omzet zien stijgen, waarmee de omzetdaling in het eerste kwartaal bijna werd goedgemaakt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van het techbedrijf, dat nog altijd rekent op een positieve vrije kasstroom in de tweede jaarhelft.

Wereldhave heeft in de eerste jaarhelft een fors hoger resultaat geboekt, onder andere dankzij hogere huurinkomsten en een positieve herwaardering van het vastgoed. Dit bleek dinsdag uit de halfjaarcijfers van het vastgoedfonds, dat zijn outlook voor heel het jaar herhaalde.

Acomo boekte in de eerste zes maanden van 2024 een stabiele omzet, terwijl de EBITDA op jaarbasis lager uitkwam. Acomo wees opnieuw op de uitdagende cacaomarkt. Het interimdividend van 0,40 euro per aandeel is in lijn met vorig jaar.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg maandag 1,1 procent tot 5.564,41 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 40.415,44 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent hoger op 18.007,57 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.