Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amerikaanse futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op vlakke opening Wall Street
23 jul 2024 om 12:54

 De Amerikaanse futures wezen dinsdag rond het middaguur, in afwachting van een reeks kwartaalcijfers, op een vlakke opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

Er is momenteel weinig consensus onder beleggers en analisten over wat het vertrek van president Biden uit de presidentiële race op de korte termijn voor de de markten zou moeten betekenen. Volgens sommige beleggers hebben de recente marktbewegingen minder te maken met de politiek, de Fed of zelfs inflatie, maar meer met wat gezien wordt als torenhoge aandelenwaarderingen.

“Wat ons echt zorgen baart, is het niveau van de waarderingen”, zei econoom Roger Aliaga-Diaz van Vanguard. Dergelijke omstandigheden, zo voegde hij toe, maken aandelen rijp voor een correctie “ook al is moeilijk te voorspellen wanneer dat zou kunnen gebeuren”, zei hij.

Daarnaast kijken beleggers uit naar een reeks economische data en de impact ervan op de kansen op een renteverlaging door de Federal Reserve in de komende maanden, waaronder economische groeicijfers op donderdag en PCE-inflatiecijfers aanstaande vrijdag.

“De markt prijst nu twee renteverlagingen van 25 basispunten tegen het einde van het jaar in, inclusief een kans van bijna 100 procent op een verlaging in september”, zei UBS Global Management.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdag 3 basispunten lager op 4,231 procent, terwijl de tweejaarsrente 1 basispunt daalde tot 4,506 procent.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS slecht de bestaande woningverkopen op de agenda.

Olie noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 78,24 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0859. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0890 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0889 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg voorbeurs 0,9 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers nabeurs. Analisten rekenen op een winst per aandeel van 0,61 dollar op een omzet van 24,5 miljard dollar. Een jaar eerder rapporteerde het concern een winst van 0,91 dollar per aandeel op een omzet van 24,9 miljard dollar.

Alphabet noteerde dinsdag voorbeurs 0,3 procent hoger. Het Google-moederbedrijf publiceert nabeurs cijfers. Beleggers zullen met name kijken naar wat het bedrijf te zeggen heeft over de uitrol van zijn door AI-gegenereerde zoekresultaten ‘AI Overview’ in zijn traditionele Google-zoekmachine.

CrowdStrike steeg voorbeurs 0,5 procent, nadat het aandeel maandag meer dan 13 procent daalde, volgend op een daling van 11 procent op vrijdag, nadat een software-update van het bedrijf een wereldwijde IT-storing veroorzaakte.

Nucor heeft in het tweede kwartaal van 2024 een lagere winst en omzet geboekt dan een jaar geleden en verlaagde de outlook. De staalfabrikant daalde voorbeurs 0,8 procent.

NXP daalde voorbeurs 8,4 procent. Hoewel de Nederlandse chipproducent in het tweede kwartaal een lagere omzet boekte, verbeterden de marges. Investment manager Simon Wiersma van ING wees op een teleurstellende outlook.

De in de VS genoteerde aandelen van SAP noteerden voorbeurs 6,5 procent hoger, na beter dan verwachte kwartaalcijfers, dankzij een stijging van 25 procent van de cloudomzet.

Medpace daalde voorbeurs met 12,4 procent. De klinische dienstverlener verlaagde zijn omzetverwachting voor het fiscale jaar, nadat het aantal netto toegekende nieuwe contracten in het tweede kwartaal daalde.

Aandelen van Barbie-maker Mattel stegen maandag ruim 15 procent op overnamespeculatie. Dinsdag voorbeurs steeg het aandeel rond een procent. Volgens persbureau Reuters zou private-equitybedrijf L Catterton plannen hebben om het speelgoedbedrijf over te nemen.

GE Aerospace, Visa, Coca-Cola, General Motors, Texas Instruments, Philip Morris International, United Parcel Service, Lockheed Martin, Comcast, Freeport-McMoran, PulteGroup, Capital One en Spotify Technology komen dinsdag ook met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,1 procent hoger op 5.564,41 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 40.415,44 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,6 procent tot 18.007,57 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.