Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ASMI verhoogt omzetverwachting

ASMI verhoogt omzetverwachting
23 jul 2024 om 18:44

 ASM International heeft in het tweede kwartaal de nieuwe orders sterk zien stijgen, en overtrof de eigen omzetverwachting, waardoor de outlook voor dit jaar ook kon worden verhoogd. Dat maakte het halfgeleiderbedrijf dinsdag nabeurs bekend.

De omzet steeg vergeleken met een jaar eerder met 6 procent tot 706 miljoen euro. Analisten hadden verwacht dat het bedrijf zou voldoen aan de eigen outlook, die opwaarts was bijgesteld naar 660 tot 700 miljoen euro, in plaats van de 600 tot 640 miljoen euro van het eerste kwartaal.

De aangepaste operationele winst steeg van 180 miljoen euro een jaar eerder naar 182 miljoen euro. De marge was wel iets lager, met 25,8 procent, tegen 26,9 procent een jaar eerder. Dit had te maken met een uitkering van aandelen als prestatiebeloning.

De aangepaste nettowinst was ook iets hoger op jaarbasis, namelijk 165 miljoen euro tegen 161 miljoen euro een jaar eerder.

De nieuwe orders waren 55 procent hoger dan een jaar eerder, op 755 miljoen euro. Jefferies rekende vooraf op 730 miljoen euro en de consensus lag volgens de analisten op 708 miljoen euro.

Het bedrijf spendeerde ook 59 miljoen euro aan de inkoop van eigen aandelen.

Outlook

Voor het derde kwartaal rekent ASMI op een omzet van 740 miljoen tot 780 miljoen euro, en voor de tweede helft van het jaar zou de omzetgroei 15 procent hoger moeten uitvallen dan in de eerste helft.

Eerder gaf het bedrijf nog aan dat het verschil zo’n 10 procent zou zijn. Analisten voorzagen een herhaling van die eerdere outlook.

Aandelen ASMI sloten dinsdag 4 procent hoger op 693,20 euro.Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Renewi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.