Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: markt voorspelt licht hogere omzet voor UMG

Beursblik: markt voorspelt licht hogere omzet voor UMG
23 jul 2024 om 14:53

 Universal Media Group heeft in het tweede kwartaal waarschijnlijk een licht hogere aangepaste EBITDA en omzet geboekt. Dit is de verwachting van vooraf door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

De analisten rekenen op een onderliggende omzet van 2,886 miljard euro, in vergelijking met 2,697 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarbij wordt voor het segment streaming een omzet voorzien van 386 miljoen euro, tegenover 358 miljoen euro vorig jaar. De omzet uit abonnementen wordt geraamd op 1,173 miljard euro, tegen 1,068 miljard euro vorig jaar, terwijl voor de divisie Music Publishing wordt gerekend op een omzet van 514 miljoen euro, tegenover 464 miljoen euro een jaar eerder.

De aangepaste EBITDA wordt geraamd op 643 miljoen euro, tegenover 589 miljoen euro een jaar eerder. De aangepaste EBITDA-marge wordt geschat op 22,3 procent, versus 21,8 procent een jaar eerder.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte UMG een 5,8 procent hogere omzet van 2,6 miljard euro met een solide groei in alle segmenten. De aangepaste EBITDA kwam uit op 591 miljoen euro, een stijging van 13,2 procent op jaarbasis. De EBITDA-marge steeg in het eerste kwartaal met 1,5 procentpunt naar 22,8 procent. Daarbij werd met name geprofiteerd van de successen van onder meer Taylor Swift, Ariana Grande en Olivia Rodrigo.

De analisten van ING zeiden over het geheel genomen voor het tweede kwartaal op één lijn te liggen met de consensus. Een van de interessante vragen is volgens hen wat de positieve impact zal zijn van de Spotify-prijsstijgingen.

Outlook

Hoewel UMG tot dusver geen officiële richtlijnen heeft afgegeven voor 2024 rekent ING op een stijging van de omzet op jaarbasis van 6,3 procent, waar de consensus uitgaat van 6,0 procent.

Verder voorspelt ING een autonome groei van 7,6 procent en een stijging van de aangepaste EBITDA van 12,2 procent. Hier rekent de consensus op respectievelijk 6,4 en 12,1 procent.

ING heeft een koopadvies op UMG met een koersdoel van 33,00 euro.

Het aandeel UMG noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 28,18 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.