Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: positieve update CM.com

Beursblik: positieve update CM.com
23 jul 2024 om 10:08

 CM.com is dinsdag met een positieve kwartaalupdate gekomen. Dit stelden analisten van ING in een rapport.

De omzet in de eerste zes maanden van 134,4 miljoen euro was 7 procent hoger dan ING had voorzien. “De brutomarges daalden licht in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal, maar waren nog altijd sterk”, aldus analist Thymen Rundberg. “De stijging van de brutowinst bij Connect was sterker dan verwacht, en de andere divisies bleven veerkrachtige groei tonen”, voegde de analist toe.

Een andere meevaller was volgens Rundberg dat CM.com een versnelling van de EBITDA kon laten zien. Met een aangepaste EBITDA van 4,9 miljoen euro deed CM.com het veel beter dan ING had voorzien.

CM.com meldde dinsdag dat het in 2024 een aangepaste EBITDA verwacht van 14 tot 18 miljoen euro. “Dat is niet erg ambitieus”, aldus Rundberg, die zelf op 18 miljoen euro mikt. Maar de analist vermoedt dat de onderneming hier bewust een beetje aan de conservatieve kant is. De bovenkant van de genoemde bandbreedte is volgens ING zeker haalbaar.

Al met al boekt CM.com volgens ING “goede progressie”, dankzij een groei van de brutowinst en het onder controle houden van de kosten. “Als resultaat hiervan zijn we overtuigd dat het bedrijf in staat is in de tweede jaarhelft een positieve vrije kasstroom te realiseren”, zoals de outlook ook luidt.

ING heeft een koopadvies op CM.com met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel steeg dinsdag met 1,3 procent naar 7,80 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.