Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Wereldhave boekt nette resultaten

Beursblik: Wereldhave boekt nette resultaten
23 jul 2024 om 09:47

 Wereldhave heeft nette resultaten in de eerste helft van 2024 geboekt, ondanks een uitdagend retailklimaat en hogere financieringskosten. Dit concludeerde analist Amal Aboulkhouatem van Degroof Petercam op basis van de halfjaarcijfers van het Nederlandse vastgoedfonds.

Wereldhave rapporteerde 8,5 procent hogere huurinkomsten van 83,1 miljoen euro, terwijl het direct resultaat met 43,7 miljoen euro 1,2 procent hoger uitkwam en de waardering van de vastgoedportefeuille steeg met 2,4 procent tot 2,2 miljard euro.

De analist wees er wel op dat het vastgoedfonds in 2024 waarschijnlijk geen transformatieproject zal afronden, maar dat de projecten waarbij dit inmiddels wel is gelukt, bemoedigende resultaten en een mooie stijging in waarde laten zien.

Dat het bedrijf geen update heeft gegeven over de verkoop van de twee Franse activa, is volgens de analist niet verrassend.

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel Wereldhave noteerde dinsdag 5,3 procent hoger op 14,22 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.