Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Wereldhave presteert licht onder de verwachting

Beursblik: Wereldhave presteert licht onder de verwachting
23 jul 2024 om 10:41

 De halfjaarcijfers van vastgoedfonds Wereldhave lagen circa 4 procent onder de prognose van ING. Dit zei analist Francesca Ferragina van de bank in reactie op het halfjaarverslag van Wereldhave.

Het direct resultaat steeg op jaarbasis 1,2 procent, maar daalde op aandelenbasis met 6,3 procent, met name door faillissementen en hogere financiële kosten, terwijl de netto huurinkomsten op jaarbasis met 8,1 procent stegen, wat voornamelijk werd gedreven door de overname van Polderplein in december 2023, zei de analist.

Ferragina werd gerustgesteld door de positieve waardestijging van de Belgische en Nederlandse portefeuille met respectievelijk 4,9 procent en 1,4 procent.

Het vastgoedfonds zei de eerste stappen te hebben gezet voor desinvestering en/of de oprichting van joint ventures van diverse Nederlandse activa. “Dit kan een goede zet zijn om de schulden af te bouwen, aangezien het niet eenvoudig blijkt om de twee resterende Franse activa te verkopen”, zei Ferragina.

ING handhaaft zijn Houden advies en koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel Wereldhave noteerde dinsdag 5,8 procent hoger op 14,28 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.