Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen sluiten verdeeld

Europese beurzen sluiten verdeeld
23 jul 2024 om 18:57

 De Europese beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, terwijl beleggers veel bedrijfsresultaten verwerkten in aanloop naar de kwartaalcijfers van twee grote Amerikaanse techreuzen.  

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent hoger op 515,47 punten. De Duitse DAX steeg 0,8 procent naar 18.557,70 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,3 procent op 7.598,63 punten. De Britse FTSE daalde 0,4 procent naar 8.167,37 punten.

Vandaag verwerkten beleggers in Europa een serie aan bedrijfscijfers. Ook in de VS was het druk met veel bedrijfscijfers en kijken beleggers uit naar de cijfers van de Amerikaanse technologiereuzen Tesla en Alphabet dinsdagavond nabeurs.

De beurzen lijken rijp voor een correctie, aan het begin van de zomervakantieperiode.  “Wat ons echt zorgen baart, is het niveau van de waarderingen”, zei econoom Roger Aliaga-Diaz van Vanguard. Dergelijke omstandigheden, zo voegde hij toe, maken aandelen rijp voor een correctie “ook al is moeilijk te voorspellen wanneer dat zou kunnen gebeuren”, zei hij.

In de namiddag bleken er minder woningen verkocht in de VS in mei, terwijl het consumentenvertrouwen in de eurozone wat beter werd, hoewel nog in mineur.  

Olie noteerde dinsdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 78,64 dollar, terwijl voor een september-future Brent 82,68 dollar werd betaald, een stijging van eveneens 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0846. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0888 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Sartorius was een opvallende stijger met 6,8 procent. Infineon verloor fors terrein met een koersdaling van 3,5 procent, in aanloop naar resultaten van de Amsterdamse sectorgenoot ASMI.

SAP zag bij de cloudactiviteiten een gezonde dynamiek in het tweede kwartaal met een orderintake die 28 procent steeg. Dat week SAP af van sectorgenoten die kampen met moeizame vraag. Het aandeel steeg ruim 7 procent.

Porsche verlaagde zijn outlook voor de omzet en het rendement op het resultaat voor 2024. In plaats van 42 tot 44 miljard verwacht Porsche nu een omzet van 30 tot 34 miljard. Ook de verwachting voor het rendement ging omlaag. De koers daalde bijna 3 procent. Ook Daimler Truck verloor ruim 4 procent en Volkswagen sloot 1 procent lager.

Thales voldeed aan de verwachtingen, maar de marges bij ruimtevaart stelden teleur. De onderneming verwacht druk door minder commerciële telecomactiviteiten. De koers zakte 7 procent. 

Givaudan deed het in de eerste zes maanden van het jaar beter dan verwacht. De koers van de smaakstoffenfabrikant daalde toch 3,9 procent.  

Ook Edenred verloor flink en moest 13,5 procent inleveren, na cijfers. Safran was de grootste winnaar in Parijs en kon 2,3 procent winst bijschrijven.

Banco de Sabadell maakte over het tweede kwartaal beter dan verwachte resultaten bekend en verhoogde de outlook. De koers steeg dinsdag 1,5 procent. Inmiddels noteert de aandelenkoers 4 procent hoger dan het vijandige bod van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria dat in mei van dit jaar werd gelanceerd. 

Spotify overtrof de verwachtingen voor de abonnees en winst. het aandeel steeg ruim 10 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag hoger. De S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 5.580 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Alphabet (Google)
    * *
  • FR40
    * *
  • Infineon
    * *
  • PORT20
    * *
  • Safran
    * *
  • SAP
    * *
  • Tesla Inc.
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.