Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Kimberly-Clark verhoogt opnieuw outlook

Kimberly-Clark verhoogt opnieuw outlook
23 jul 2024 om 12:52

 Kimberly-Clark heeft de outlook voor 2024 dinsdag opnieuw verhoogd, nadat de fabrikant van onder meer Kleenex en Huggies-luiers dat in april ook al eens deed.

“We hebben sterke vooruitgang geboekt terwijl we ons in een dynamische consumenten- en retailomgeving bewegen”, zei Mike Hsu, CEO van Kimberly-Clark in een toelichting.

Kimberly-Clark rekent nu op een aangepaste operationele winst en een aangepaste winst per aandeel, die met circa 15 tot 20 procent zullen stijgen, ten opzichte van een eerder verwachte groei van iets meer dan 10 procent.

De verwachting voor de omzetgroei bleef dinsdag wel staan op circa 5 procent, met een negatieve impact van wisselkoersschommelingen met 400 basispunten en van desinvesteringen met 120 basispunten.

De operationele winst en gerapporteerde winst per aandeel worden dit jaar vermoedelijk nog steeds negatief beïnvloed door valuta-effecten. Kimberly-Clark rekent op een negatieve impact van 700 basispunten.

Tweede kwartaal

In het tweede kwartaal daalde de omzet met 2 procent op jaarbasis tot 5,0 miljard dollar, maar wist Kimberly Clark onderliggend wel met 4 procent te groeien.

Het bedrijf wees op een negatief effect van ongeveer 5 procent door valuta-omrekening en van ongeveer 1 procent door de desinvestering van de Tissue en K-C Professional activiteiten in Brazilië in juni 2023.

De gerapporteerde brutomarge kwam uit op 36,0 procent en de aangepaste marge kwam uit op 36,9 procent, wat een stijging betekende van 290 basispunten op jaarbasis.

De operationele winst verbeterde van 113 miljoen tot 665 miljoen dollar, terwijl de nettowinst uitkwam op 544 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 102 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel van 1,96 dollar was beter dan de 1,17 dollar waar analisten geraadpleegd door Factset op rekenden.  De omzet stelde wel teleur want hier ging de markt uit van bijna 5,1 miljard dollar.

Aandelen Kimberly-Clark daalden dinsdag voorbeurs anderhalf procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.