Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

NXP ziet herstel

NXP ziet herstel
23 jul 2024 om 06:52

 NXP Semiconductors heeft in het tweede kwartaal van 2024 een lagere omzet geboekt op jaarbasis, terwijl de marges juist verbeterden. Dit bleek maandag nabeurs uit de cijfers van de Nederlandse chipproducent met een notering op Wall Street.

NXP boekte een omzet van 3,1 miljard dollar, tegenover bijna 3,3 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2023. Op kwartaalbasis bleef de omzet vrijwel stabiel.

De operationele winst daalde op jaarbasis van 937 miljoen tot 896 miljoen dollar, maar er was wel sprake van een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de operationele winst uitkwam op 856 miljoen dollar.

De brutomarge verbeterde tot 57,3 procent, van 57,0 procent in de drie maanden ervoor en een jaar eerder.

Onder de streep bleef een nettowinst over van 658 miljoen dollar, van 698 miljoen dollar een jaar eerder en 639 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2024.

De winst per aandeel kwam uit op 2,54 dollar, van 2,47 dollar in het eerste kwartaal en 2,67 dollar in het tweede kwartaal van 2023.

In het kwartaal kondigden NXP en Vanguard International Semiconductor Corp het plan aan om de joint venture VisionPower Semiconductor Manufacturing Company op te richten voor de productie van een nieuwe 300mm-fabriek voor halfgeleiderwafers in Singapore. Het is de bedoeling dat de onderliggende procestechnologieën van TSMC in licentie worden gegeven en worden overgedragen aan de joint venture.

Outlook

“Met onze resultaten over het tweede kwartaal en onze verwachtingen voor het derde kwartaal is NXP erin geslaagd om de cyclische dieptepunten in onze activiteiten te doorbreken en verwachten we de sequentiële groei te hervatten”, aldus Kurt Sievers, CEO van NXP.

Voor het derde kwartaal rekent NXP op een omzet van gemiddeld 3,25 miljard dollar, wat op kwartaalbasis een stijging van 4 procent zou zijn en op jaarbasis een daling van 5 procent.

De brutomarge moet uitkomen op 57,5 procent, denkt NXP en de winst per aandeel op 2,80 dollar.

NXP daalde maandag in de nabeurshandel op Wall Street met bijna 8 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.