Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Verdeeld beeld in Azië

Verdeeld beeld in Azië
23 jul 2024 om 07:27

 De grote Aziatische beurzen noteerden dinsdag overwegend lager, met bescheiden verliezen in Tokio, Hongkong en Shanghai, maar winst in Australië. De Indiase beurs leverde de openingswinsten in.

De Japanse Nikkei-index verloor fractioneel terrein op 39.578 punten, terwijl de Hang Seng 0,1 procent daalde op 17.620 punten en de Shanghai Composite 0,6 procent verloor op 2.947 punten.

Daarmee wisten de Aziatische beurzen zich niet op te trekken aan de hogere slotkoersen op Wall Street op maandag. Ook in Europa is het beeld dinsdagochtend verdeeld.

Volgens analist Mike Reynolds van Glenmede blijft de markt zich ondanks alle politieke commotie met name concentreren op de verzachting van de inflatie en een potentiële zachte landing voor de Amerikaanse economie.

“De afgelopen twee weken stonden in het teken van een aandelenrotatie van technologieaandelen naar small-cap-aandelen. Hoewel de rotatie maandag een pas op de plaats maakte, zal deze waarschijnlijk snel worden hervat en doorgaan tot het einde van het jaar”, blikte Reynolds vooruit.

Het belooft een drukke dag te worden met een stroom aan bedrijfscijfers uit de VS, waarbij onder meer Tesla en Google-moeder Alphabet de boeken openen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.