Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: winstval ArcelorMittal verwacht

Beursblik: winstval ArcelorMittal verwacht
24 jul 2024 om 11:56

 ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal vermoedelijk veel minder gepresteerd dan in dezelfde periode in 2023. Dit bleek uit de consensus van Visible Alpha, waar 12 analisten aan bijdroegen.

De EBITDA zal volgens deze analisten uitkomen op 1,77 miljard dollar. Dat was 3,00 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2023. Daarmee zou er ook sprake zijn van een daling op kwartaalbasis. In de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de EBITDA 1,96 miljard dollar.

De nettowinst daalt naar verwachting van 1,86 miljard naar 624 miljoen dollar, terwijl de winst per aandeel volgens de analisten uitkomt op 0,79 dollar. Dat was 2,21 dollar een jaar eerder.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal dit jaar, stelde ArcelorMittal dat het economisch sentiment onder druk bleef staan met afwachtende klanten, waarbij nog geen herbevoorrading werd gesignaleerd. Wel leek het sentiment een bodem te hebben gevonden, merkte de staalreus op.

Voor dit jaar verwacht ArcelorMittal dat de staalconsumptie wereldwijd, maar exclusief China, met 3,0 tot 4,0 procent stijgt.

ArcelorMittal handelde woensdag op 20,76 euro, een plus van 0,9 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.