Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen lager rond middaguur

Europese beurzen lager rond middaguur
24 jul 2024 om 12:10

 De Europese beurzen noteerden woensdag lager, na teleurstellende bedrijfsresultaten uit de VS en dito macro-economische cijfers uit de eurozone.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 0,7 procent op 514,00 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,7 procent naar 18.401,15 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 1,3 procent met een stand van 7.500,64 punten. De Britse FTSE daalde 0,4 procent naar 8.137,37 punten. 

Olie werd woensdag duurder. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het groen op 77,53 dollar, terwijl voor een september-future Brent 81,58 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent.

De markt reageerde woensdag met dalingen na de teleurstellende cijfers van Tesla en Alphabet, de verliescijfers van Deutsche Bank en de zwakke inkoopmanagersindices uit de eurozone.

De samengestelde index daalde van van 50,9 naar 50,1. Er was een groeivertraging in dienstensector en de industrie kromp in een nog hoger tempo.

Analisten van Deutsche Bank noemde de inkoopdata zelfs een bittere teleurstelling.

De euro/dollar noteerde op 1,0835. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0844 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0859 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank boekte in het tweede kwartaal verlies ondanks een lichte stijging van de opbrengsten. De bank maakte een nettoverlies bekend van 143 miljoen euro. Een jaar eerder boekte Deutsche Bank in het tweede kwartaal juist een winst van 763 miljoen euro. Een rechtszaak die voortvloeide uit de overname van Postbank ging gepaard met een voorziening van 1,3 miljard euro, hetgeen al eerder bekend was gemaakt. De koers daalde 6,4 procent.

Banco Santander publiceerde net iets beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal en overlegde een verbetering van de outlook voor onder andere de omzet. De koers steeg 1,2 procent.

BNP Paribas presteerde over het tweede kwartaal ook beter dan verwacht en handhaafde outlook. Analisten verwachten geen bijstellingen in de consensus. De koers liep met 1,4 procent terug.

Equinor deed het met de EBIT over het tweede kwartaal beter dan verwacht, ofschoon bij de tak renewables de zwakte aanhoudt. De koers van het Noorse bedrijf zakte 0,1 procent.

Aston Martin boekte een beter dan verwachte omzet over het tweede kwartaal. De autobouwer komt met nieuwe modellen en volgens analisten lijken deze de doelstellingen van het bedrijf in zicht te houden. De koers steeg bijna 12 procent.

Informa boekte sterke halfjaarcijfers en bevestigde de overname van Ascential. De koers steeg 3,4 procent.

easyjet heeft in het derde kwartaal van het lopende boekjaar de omzet met dubbele cijfers zien stijgen net als de winst. De prijsvechter verwacht op middellange termijn een brutowinst van 1,3 miljard pond. De koers steeg 5,8 procent.

ASMI heeft in het tweede kwartaal de nieuwe orders sterk zien stijgen, en overtrof de eigen omzetverwachting, waardoor de outlook voor dit jaar ook kon worden verhoogd. Vanochtend kwam ASMPT, waarin het in Amsterdam genoteerde ASMI een belang heeft, met cijfers. Die werden op de beurs hard afgestraft en de koers van ASMI daalde zo met 3,1 procent.

KPN heeft in het tweede kwartaal de resultaten zien aantrekken en handhaafde de outlook voor heel het jaar. De koers daalde 2,3 procent.

Sofina werd 1,4 procent duurder na een update over de eerste jaarhelft. Volgens Degroof Petercam lijkt de druk op de resultaten ten einde.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton boekte in de eerste jaarhelft een tegenvallende omzet, maar ziet de tweede helft met vertrouwen tegemoet, zo bleek dinsdagavond. Beleggers reageerden ondanks het vertrouwen van het luxeconcern teleurgesteld en het aandeel daalde met 4,2 procent. Sectorgenoot Kering leverde 2,7 procent in.

De kwartaalcijfers van de Duitse defensiespecialist Rheinmetall werden beloond met een koerswinst van 2,4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,7 procent in het rood.

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,1 procent tot 5.555,74 punten, de Dow Jones-index verloor 0,1 procent tot 40.358,09 punten de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 17.997,35 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.