Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

IBM overtreft verwachtingen

IBM overtreft verwachtingen
24 jul 2024 om 22:40

 IBM rapporteerde resultaten over het tweede kwartaal beter dan de verwachtingen van Wall Street. Dit maakte het Amerikaanse technologiebedrijf woensdag nabeurs bekend.

IBM boekte in het tweede kwartaal van 2024 een omzet van 15,8 miljard dollar, in vergelijking met 15,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De markt hield rekening met 15,6 miljard dollar.

“We hadden een sterk tweede kwartaal dat onze verwachtingen overtrof, dankzij de groei in zowel omzet en vrije kasstroom. We zien nog steeds dat klanten zich tot IBM wenden voor onze technologie en onze expertise op het gebied van AI voor ondernemingen. Onze activiteiten op het gebied van generatieve AI zijn uitgegroeid tot meer dan twee miljard dollar sinds de lancering van Watsonx een jaar geleden”, aldus Arvind Krishna, voorzitter en CEO van IBM

Het concern boekte een nettowinst van 1,8 miljard dollar, ofwel 1,96 dollar per aandeel, tegenover een nettowinst van 1,6 miljard dollar, ofwel 1,72 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 2,43 dollar per aandeel. Analisten hielden rekening met een winst van 2,20 per aandeel.

De nettokasstroom uit operationele activiteiten bedroeg het afgelopen kwartaal  2,1 miljard dollar, terwijl de vrije kasstroom steeg tot 2,6 miljard dollar.

Outlook

Het bedrijf blijft een constante groei van de omzet uit valuta verwachten, consistent met het midden-enkelcijferige model. Bij de huidige wisselkoersen zal de munt naar verwachting ongeveer één tot twee punten tegenwind aan omzetgroei kosten

Het bedrijf verwacht nu meer dan 12 miljard dollar aan vrije kasstroom, dat was eerder ongeveer 12 miljard dollar.

Het aandeel steeg na de cijfers met 3,5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.