Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lager resultaat voor Vastned Belgium

Lager resultaat voor Vastned Belgium
24 jul 2024 om 08:10

(ABM FN) Vastned Belgium heeft in de eerste helft van dit jaar het resultaat onder druk zien staan. Dit bleek uit de halfjaarcijfers van het vastgoedbedrijf.

Het zogeheten EPRA-resultaat van Vastned Belgium bedroeg 6,7 miljoen euro voor het eerste halfjaar van 2024. Dat was 7,1 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig boekjaar.

Deze daling is een gevolg van de stijging van de rentekosten met 0,7 miljoen euro als gevolg van de herfinanciering van de kredietlijnen, deels gecompenseerd door lagere technische kosten.

Per aandeel komt dit neer op een EPRA resultaat van 1,32 euro ten opzichte van 1,40 euro in het eerste semester van vorig boekjaar.

De huurinkomsten stegen licht van 9,2 naar 9,3 miljoen euro en het nettoresultaat ging van 7,2 naar 8,7 miljoen euro.

“De verhoging door indexatie van de huur van de bestaande huurovereenkomsten werd deels tenietgedaan door handelshuurhernieuwingen aan gemiddeld lagere voorwaarden die in het voorgaande boekjaar werden afgesloten. Daarnaast dalen de huurinkomsten door de verkoop van een winkelpand”, aldus Vastned Belgium.

Er werd een stijging in de reële waarde van de vastgoedportefeuille met 0,3 procent opgetekend ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

De hoge bezettingsgraad van 98,9 procent benadrukt de kwaliteit van de vastgoedportefeuille, aldus Vastned Belgium.

Het bedrijf heeft ongebruikte kredietfaciliteiten ter waarde van 42,6 miljoen euro ter beschikking en de lage schuldgraad van 26,6 procent biedt “solide bescherming” voor 2024.

Het eerste semester van 2024 was voor het bedrijf een periode met belangrijke strategische veranderingen

Vastned Retail en Vastned Belgium kondigden op 16 mei 2024 hun voornemen aan om over te gaan tot een omgekeerde grensoverschrijdende juridische fusie waarbij Vastned Retail zal fuseren met en in Vastned Belgium.

Vastned Belgium zal een interimdividend van 2,30 euro per aandeel toekennen en betalen in november 2024. Het zal daarnaast een aanvullend dividend van 1,00 euro per aandeel toekennen aan de pre-fusie aandeelhouders.

Het aanvullend dividend zelf zal in januari 2025 worden betaald.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Vastned

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.