Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijzen hoger gesloten

Olieprijzen hoger gesloten
24 jul 2024 om 20:58

 De olieprijzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat onder meer bleek dat de olievoorraden voor de vierde week op rij waren gedaald.

Bij een settlement van 77,59 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,8 procent duurder.

In de week eindigend op 19 juli daalden de voorraden ruwe olie met 3,7 miljoen vaten naar 436,5 miljoen vaten. Er werd door analisten een daling met 1,2 miljoen vaten verwacht.

De benzinevoorraden daalden ook fors met 5,6 miljoen vaten naar 227,4 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,8 miljoen vaten naar 125,3 miljoen vaten en de capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 93,7 naar 91,6 procent.

Wat ook meespeelde zijn de risico’s op verstoringen van het aanbod door de bosbranden in Alberta, Canada. Deze bedreigen nog steeds meer dan 10 procent van de olieproductie in de regio, zeiden analisten van ANZ Research in een onderzoeksrapport.

Exploitanten van oliezanden in Alberta hebben het personeelsbestand teruggebracht tot alleen essentiële werknemers, te midden van waarschuwingen dat ze mogelijk op korte termijn moeten evacueren als de bosbranden zich verspreiden. Oliezanden worden gebruikt om olie te produceren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.