Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Omzet Rheinmetall boven verwachting

Omzet Rheinmetall boven verwachting
24 jul 2024 om 13:03

 Rheinmetall heeft in het tweede kwartaal zijn omzet en operationele resultaten aanzienlijk zien aantrekken en daarmee de inschattingen van de markt duidelijk overtroffen. Dat maakte het Duitse bedrijf woensdag bekend met voorlopige cijfers.

De Duitse wapenfabrikant meldde woensdag dat in de periode die in juni afliep de omzet met 49 procent steeg tot 2,23 miljard euro, en de operationele winst meer dan verdubbelde tot 271 miljoen euro.

Beide cijfers zijn beter dan de marktverwachting van een omzet van 2,06 miljard euro en een operationeel resultaat van 226,2 miljoen euro. Ook de operationele marge van 12,1 procent ligt boven de consensus van 11,0 procent.

De sterke stijging is vooral het gevolg van vooruitgeschoven omzet in de wapen- en munitiedivisie en de proportioneel hogere omzetbijdrage van Rheinmetall Expal Munitions in de eerste zes maanden, meldde het bedrijf.

Rheinmetall bevestigde zijn omzet en winstvooruitzichten voor het jaar, met een verwachte omzet van ongeveer 10 miljard euro en een operationele winstmarge van 14 tot 15 procent, inclusief overnames.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aedifica

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.