Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Rode openingsindicatie Wall Street

Rode openingsindicatie Wall Street
24 jul 2024 om 15:08

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een fors lagere opening tegemoet in aanloop naar meer bedrijfsresultaten en nadat Tesla en Alphabet dinsdagavond nog teleurstelden.  

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening tot 1 procent in het rood en de Nasdaq future stond 1,5 procent lager na zwak ontvangen kwartaalrapporten van Tesla en in mindere mate van Alphabet, die bijdroegen aan een risicomijdende stemming in de markt.

Beleggers maakten zich op voor wederom een dag met veel bedrijfsresultaten, waaronder AT&T voorbeurs en IBM en Ford nabeurs.

Volgens Carmignac is er een ongebruikelijke discrepantie tussen de analistenverwachtingen voor de winstgroei van grote Amerikaanse bedrijven en voor de economische groei. De winstgroei wordt rond 10 procent geschat en de nominale economische groei rond 4 tot 5 procent.

De discrepantie heeft te maken met de populariteit van de technologiesector en vooral de AI-gerelateerde aandelen, die goed zijn voor de helft van de winststijging in de S&P500-index. Carmignac waarschuwt hier voor teleurstellingen, erop wijzend dat “we er in alle redelijkheid van kunnen uitgaan dat de exponentiële winstgroei in die sector op een gegeven moment stagneert.”

Ook in Europa kleurden de koersenborden rood, na de teleurstellende Amerikaanse bedrijfsresultaten en een winstwaarschuwing van Deutsche Bank. Meer slecht nieuws voor Europese fabrikanten van luxegoederen en zwakke inkoopmanagersindices voor de eurozone droegen bij aan de sombere stemming.

Economisch nieuws komt woensdag van de nieuwe huizenverkopen in juni en de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden.

De olieprijs steeg 0,9 procent tot 77,70 dollar voor de septemberfuture WTI en met 0,7 procent tot 81,58 dollar per vat voor Brent.

De euro/dollar noteerde op 1,0858. Bij  het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0859 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Tesla boekte in het tweede kwartaal veel minder winst en waarschuwde dat kostenbesparingen lager zullen uitvallen door een andere aanpak van de productie-uitbreiding met nieuwe modellen. Het aandeel daalde voorbeurs 8 procent.

Het kwartaalrapport van Alphabet voedde zorgen over de grote investeringen in AI, terwijl de groei van de advertentie-inkomsten vertraagde. Het aandeel lijkt 4 procent lager te openen.

Visa liet een vertraging zien van de groei van het betaalvolume in de Verenigde Staten en het aandeel daalde voorbeurs 3 procent.

Texas Instruments overtrof de winstverwachtingen en het aandeel lijkt 2,4 procent hoger te gaan openen.

AT&T boekte minder omzet en winst in het tweede kwartaal, maar haalde wel veel klanten binnen. Het aandeel opent waarschijnlijk krap 3 procent hoger.

Assure Holdings meldde dat de beursnotering door Nasdaq wordt beëindigd en de handel in de effecten van het bedrijf zal worden geschorst. Het aandeel daalde voorbeurs 11 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag licht lager. De S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 5.555,74 punten, de Dow Jones-index verloor 0,1 procent tot 40,358,09 punten de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 17,997,35 punten.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.