Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro verder omlaag

Valuta: euro verder omlaag
24 jul 2024 om 11:22

 De euro noteerde woensdag lager, mede door een risk-off sentiment en tegenvallende inkoopmanagersindices over juli uit de eurozone.

“Bovendien is het komkommertijd, waardoor de volumes afnemen en een beweging, in dit geval omlaag, wat groter uitpakt dan in een drukke markt”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. 

Mevissen zag dat ook de yen profiteerde van de lage risicobereidheid onder beleggers. De dollar staat inmiddels onder de 155 yen. “Op 10 juli stond er nog 161,7 yen op het bord”, aldus de analist van Rabobank. “Wij de denken dat de dollar nog naar de 152,0 yen kan dalen als de reële inkomens in Japan toenemen en de Bank of Japan voor een strenger beleid kiest.” 

De Bank of Canada besluit vandaag naar verwachting tot een verlaging van de rente met 25 basispunten naar 4,50 procent.  

Mevissen verwacht vandaag geen al te grote bewegingen met als belangrijkste richtpunt vanmiddag de inkoopmanagersindex over juli uit de VS. Voor de rest van de week blijft de aandacht in de VS, met donderdag een focus op groeicijfers over het tweede kwartaal en vrijdag de kerninflatie over juni. 

De euro noteerde woensdag 0,2 procent lager op 1,0837 dollar. De Europese munt noteerde 0,1  procent lager op 0,8402 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent tot 1,2897 dollar. De dollar koerste 0,4 procent lager op 154,91 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.