Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Arcadis
25 jul 2024 om 20:30

 Jefferies heeft het koersdoel op Arcadis verhoogd van 70,00 naar 72,50 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek donderdagavond uit een rapport van de zakenbank.

De analisten verhoogden hun winsttaxaties met 2 procent na de kwartaalcijfers van donderdagmorgen. Daarover zei Jefferies vanochtend al dat die resultaten de verwachtingen overtroffen en de zakenbank sprak ook de verwachting uit dat de consensus voor de EBITA in 2024 met circa 5 procent omhoog kan. 

Het nieuwe koersdoel waardeert Arcadis met een korting van 10 procent ten opzichte van sectorgenoten. Hoewel het bedrijf goede vooruitgang boekt met het inhalen van de achterstand op zijn sectorgenoten, hebben enkele Noord-Amerikaanse sectorgenoten, zoals Tetra Tech en Stantec, recentelijk de lat hoger gelegd op het gebied van winstgevendheid, vindt Jefferies.

“Wij schatten dat de Noord-Amerikaanse collega’s van Arcadis nu mikken op een EBITA-marge van gemiddeld circa 15 procent op de middellange termijn, circa 250 basispunten boven de EBITA-margedoelstelling van Arcadis van 12,5 procent voor 2026”, aldus de zakenbank. 

Het aandeel Arcadis sloot donderdag 1,2 procent hoger op 64,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.