Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: kosten raken Air France-KLM

Beursblik: kosten raken Air France-KLM
25 jul 2024 om 10:07

 Air France-KLM heeft in de eerste zes maanden van dit jaar iets beter gepresteerd dan verwacht, maar de kosten raken de luchtvaartmaatschappij hard. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING donderdag in een rapport. 

Het operationeel resultaat viel iets hoger uit dan ING had verwacht, maar was wel wat lager dan waar de consensus op mikte. Het resultaat bleek niet voldoende om het effect van de bijgestelde outlook op te vangen, aldus Mulder. 

De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de stoelcapaciteit per kilometer, inclusief Transavia, dit jaar zal stijgen met 4 procent, waar eerder nog werd gerekend op een groei van 5 procent.

De kosten zullen naar verwachting in het lopende derde kwartaal met 2 procent stijgen op jaarbasis, terwijl voor het volledige jaar eveneens wordt gerekend op 2 procent. Eerder mikte Air France voor heel 2024 nog op een stijging van de kosten met 1 tot 2 procent. “Op dit vlak zal dus geen verbetering te zien zijn in de tweede jaarhelft”, aldus Mulder.

Naast het uitdagende renteklimaat en eenmalige posten gerelateerd aan de Olympische Spelen in Parijs, denkt ING dat de consensus verder onder druk komt. 

Air France wil op de kosten letten en schroeft het marketingbudget met 20 procent terug. Ook wordt er een stop gezet op het aannemen van personeel en zullen de investeringen onder de 3 miljard euro uitkomen dit jaar. 

“De cijfers schetsen een mager beeld en het is nu de vraag wat er in de koers is ingeprijsd”, aldus Mulder. 

ING heeft een Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel daalde donderdag met 1,8 procent tot 7,78 euro.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.