Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: verbluffend sterke marge bij Unilever

Beursblik: verbluffend sterke marge bij Unilever
25 jul 2024 om 09:22

 Unilever heeft de verwachtingen ruim overtroffen met de behaalde marge in het eerste halfjaar, waardoor de outlook voor de marge ook fors omhoog kon, wat de tegenvallende onderliggende omzetgroei overschaduwt. Dat stelde Jefferies donderdag in een rapport.

De analisten vragen zich wel af of het verstandig is dat Unilever zich vastlegt op een marge dit jaar van meer dan 18 procent, gezien de prijsdruk in de sector en de beperkte ruimte voor verder herstel van de brutomarge in de tweede helft van het jaar.

Vooralsnog zullen de winstverwachtingen van analisten door deze margedoelstelling met 7 tot 8 procent stijgen, denkt Jefferies.

De autonome groei in het tweede kwartaal van 3,9 procent was lager dan de consensusverwachting van 4,3 procent, hoewel Jefferies zelf rekende op slechts 3,4 procent.

Met name de prijsverhogingen van 1,0 procent lagen onder de consensus van 1,6 procent, terwijl Jefferies ook hier dichter in de buurt zat met 0,9 procent.

De operationele winstmarge van 19,6 procent was een algemene verrassing: de consensus lag op 17,6 procent en Jefferies zat op 17,5 procent.

In de tweede helft van het jaar zal de marge minder snel stijgen, stelde Unilever. Toch rekent het bedrijf op een substantieel hogere marge over het hele jaar. Jefferies rekent op basis van de indicaties op een stijging van de brutomarge met 50 tot 100 basispunten in de tweede helft, tegen 420 basispunten in de eerste helft van het jaar.

Unilever verhoogde het dividend voor het eerst sinds eind 2020, met 3 procent tot 0,44 euro per aandeel.

Jefferies heeft een Underperform advies op Unilever. Het aandeel steeg donderdag met 6,8 procent naar 55,96 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.