Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen lager rond middaguur

Europese beurzen lager rond middaguur
25 jul 2024 om 12:11

 De Europese beurzen noteerden donderdag lager na teleurstellende bedrijfsresultaten in zowel de VS als in Europa.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een daling van 1,5 procent op 506,30 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 1,3 procent naar 18.140,35 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 1,9 procent met een stand van 7.372,97 punten. De Britse FTSE daalde 0,9 procent naar 8.078,05 punten. 

Na de minnen op Wall Street woensdag en dan met name in de Nasdaq, is het in Europa niet veel beter gesteld in een markt waarin veel bedrijven niet voldeden aan de verwachtingen.

De aandacht gaat donderdagmiddag uit naar een volgende reeks bedrijfsresultaten en de eerste raming voor de groei van de Amerikaanse economie. Een hoger dan voorzien groeicijfer kan ertoe leiden dat de Fed wat rustiger aan wil doen met het verlagen van de rentes.

Olie noteerde donderdag lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het rood op 76,55 dollar, terwijl voor een september-future Brent 80,54 dollar werd betaald, een daling van eveneens 1,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0855. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0835 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0837 op de borden.

Bedrijfsnieuws

STMicroelectronics verlaagde donderdag zijn omzet- en margeprognoses voor 2024. Het bedrijf heeft nog steeds te maken heeft met een zwakke vraag naar chips vanuit de auto-industrie. Het aandeel verloor 13,7 procent.

Nestle stelde over het tweede kwartaal teleur met een autonome omzetgroei van 2,8 procent. Het bedrijf verlaagde bovendien de omzetoutlook. De koers daalde 4,2 procent.

AstraZeneca verhoogde bij de resultaten over het tweede kwartaal de outlook voor dit jaar. De omzet over het tweede kwartaal van het jaar kwam 4 procent hoger uit dan verwacht. Het aandeel verloor evenwel 3,6 procent.

Renault rapporteerde een omzet en operationeel resultaat die licht boven de verwachting uitkwamen. De vrije kasstroom viel dan weer iets lager uit dan verwacht. Het aandeel verloor 8,2 procent.

Stellantis haalde met de recente cijfers de verwachtingen van analisten niet. Niettemin bleef de outlook intact. De autobouwer overweegt prijsverlagingen om klanten te trekken. De koers daalde 6,6 procent.

Roche zorgde met de verhoogde jaaroutlook voor een verrassing na een beter dan verwachte winst en marges over de eerste zes maanden. De koers steeg 2,3 procent.

BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal aan de eigen outlook voldaan. De koers verloor 11,8 procent. Volgens analisten viel de outlook voor het lopende derde kwartaal tegen. 

De winst voor Air France-KLM is in het afgelopen kwartaal flink teruggelopen, terwijl de omzet aantrok. De koers kreeg 3,9 procent.

Unilever heeft in het tweede kwartaal de onderliggende omzetgroei zien vertragen, maar werd positiever over de marge in 2024, nadat deze in de eerste helft van het jaar boven verwachting steeg. De koers steeg 4,8 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,3 procent lager op 5.427,13 punten, de Dow Jones index verloor 1,3 procent op 39.853,87 punten en de Nasdaq sloot zelfs 3,6 procent lager op 17.342,41 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.