Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Honeywell presteert beter dan verwacht

Honeywell presteert beter dan verwacht
25 jul 2024 om 13:45

 Honeywell heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht en verhoogde de omzetraming voor het hele jaar, terwijl de schattingen voor de aangepaste winst juist naar beneden werden bijgesteld. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse bedrijf in elektronische controle- en automatiseringssystemen.

CEO Vimal Kapur sprak van een sterk tweede kwartaal, waarbij Aerospace de sterkste groei liet zien en drie van de vier segmenten een positieve bijdrage leverden aan de groei in het afgelopen kwartaal.

“Dit geeft vertrouwen in onze verwachtingen voor een autonome groeiversnelling in de tweede helft van het jaar”, zei Kapur.

Honeywell boekte in het tweede kwartaal een omzet van 9,6 miljard dollar, in vergelijking met 9,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst bedroeg 1,56 miljard dollar, ofwel 2,36 dollar per aandeel, tegenover 1,50 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst kwam uit op 2,49 dollar per aandeel, tegen 2,30 dollar per aandeel een jaar eerder.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,42 dollar per aandeel op een omzet van 9,41 miljard dollar.

Outlook

Honeywell mikt voor heel 2024 op een omzet van 39,1 tot 39,7 miljard dollar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een omzet van 38,5 tot 39,3 miljard dollar.

De aangepaste winst wordt geraamd op 10,05 tot 10,25 dollar per aandeel. Eerder rekende het bedrijf nog op een aangepaste winst van 10,15 tot 10,45 dollar per aandeel.

Het aandeel Honeywell noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 4,5 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ASR

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.