Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Resultaten Aalberts lopen terug

Resultaten Aalberts lopen terug
25 jul 2024 om 07:50

 Aalberts heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek donderdag uit een update van de onderneming.

“De eerste zes maanden waren een uitdaging, waarbij we minder activiteit zagen bij klanten, vooral bij building technology”, zei CEO Stéphane Simonetta in een toelichting. De winstgevendheid in industrial technology bleef echter sterk, aldus de topman. Simonetta zegt goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van een eventueel herstel. 

Aalberts zag de omzet in het afgelopen halfjaar met 6 procent dalen tot 1,62 miljard euro, waar de consensus mikte op 1,64 miljard euro. Op autonome basis betekende dit een krimp van 3,9 procent. De desinvestering van Disptek in 2023 leidde tot een negatief effect van 37,3 miljoen euro. Wel profiteerde het bedrijf van gunstige wisselkoerseffecten, die een positieve impact hadden van 3,8 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de consensus hielden rekening met een autonome krimp van 2,3 procent. 

De toegevoegde waardemarge trok wat aan. De EBITA liep dan weer met 8 procent terug tot 242 miljoen euro bij een marge van 15,0 procent. Een jaar eerder bedroeg de marge nog 15,4 procent. Analisten mikten op een EBITA van 246 miljoen euro bij een marge van 15,0 procent.  

De winst per aandeel liep terug van 1,71 naar 1,61 euro. 

Aalberts wist verder de schuld wat af te bouwen tot 751 miljoen euro. Dit was een jaar eerder nog 773 miljoen euro. De schuldratio bleef wel gelijk op 1,2.

De operationele kasstroom daalde met 17 procent tot 182 miljoen euro. Dit had vooral te maken met 132 miljoen euro aan negatieve aanpassingen aan het werkkapitaal. 

Aalberts zegt zich te willen focussen op autonome omzetgroei, operationele excellentie en een optimalisatie van de portefeuille. 

Op 10 december geeft het bedrijf tijdens een beleggersdag een update over de strategie. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aalberts

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.