Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: tegenvaller bij Signify

Beursblik: tegenvaller bij Signify
26 jul 2024 om 10:58

 Signify is met teleurstellende kwartaalcijfers gekomen en een verlaging van de consensus dreigt. Dit stelden analisten van ING vrijdag in een rapport. 

Analist Marc Hesselink van ING wees erop dat de cijfers van Signify slechter waren dan de toch al bescheiden verwachtingen van de analist zelf.

De marge in het tweede kwartaal van 2024 verslechterde zelfs met 40 basispunten op kwartaalbasis, wat tegen de normale seizoenstrend inging. Dit resulteerde in een tegenvaller van 14 procent voor de aangepaste EBITA, aldus de analist.

Volgens Hesselink was de zwakste prestatie te vinden in het segment Professional, waar sprake was van een versnelde autonome daling ten opzichte van het eerste kwartaal. Ook Consumer en Conventional bleven echter achter bij de verwachtingen en dat werd vooral veroorzaakt door een daling van de marge. Het enige positieve was dat de voorraadafbouw bij zogeheten Original Equipment Manufacturers achter de rug is. 

Signify zag zich vrijdag genoodzaakt om de outlook te verlagen. Het bedrijf denkt nu aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte voor de EBITA-marge van 10,0 tot 10,5 procent uit te komen.

Om deze doelstelling te halen, moet Signify een aanzienlijke verbetering realiseren in de aangepaste EBITA-marge van ongeveer 50 basispunten tijdens de tweede helft van 2024, terwijl de marge met 40 basispunten daalde in de eerste helft van 2024.

Hesselink houdt er dan ook rekening mee dat de analistenconsensus voor 2024 met circa 5 procent  zal dalen.

Hij handhaafde zijn Houden advies met een koersdoel van 26,00 euro.

Het aandeel Signify daalde vrijdagochtend bijna 6 procent naar 22,78 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Renewi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.