Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tegenvallende resultaten Flow Traders en dividend opgeschort

Tegenvallende resultaten Flow Traders en dividend opgeschort
26 jul 2024 om 08:15

 Flow Traders heeft in het tweede kwartaal meer omzet en winst gemaakt dan een jaar geleden, maar de prestaties vielen toch tegen ten opzichte van de verwachtingen. Ook presenteerde het bedrijf nieuwe toekomstplannen, waarbij het dividend werd opgeschort. Dat bleek uit de cijfers die de flitshandelaar vrijdagochtend rapporteerde.

Flow Traders boekte in het tweede kwartaal van 2024 een netto handelsinkomen van 79,5 miljoen euro en een totaal inkomen van 76,2 miljoen euro, vergeleken met respectievelijk 49,5 miljoen en 51,4 miljoen euro een jaar geleden.

De analisten rekenden op netto handelsinkomsten van 92,3 miljoen euro, 27 procent minder dan in het eerste kwartaal, toen deze omhoogschoten naar 127 miljoen euro, maar 87 procent meer dan de 49,5 miljoen euro in het tweede kwartaal een jaar eerder.

De afgelopen 18 maanden heeft Flow Traders een stap gezet naar nieuwe markten, activaklassen en regio’s, “met aanzienlijk succes”. 

“Na de komst van het nieuw samengestelde bestuur hebben we een brede strategische evaluatie uitgevoerd en geconcludeerd dat we een sterke kans hebben om te profiteren van deze periode van ontwikkeling en Flow Traders naar een groeifase te brengen”, aldus CEO Mike Kuehnel vrijdag.

De EBITDA bedroeg afgelopen halfjaar 21,1 miljoen euro, terwijl de consensus rekening hield met 34,4 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg dit nog 3,2 miljoen euro.

De nettowinst kwam uit op 12,8 miljoen euro, terwijl men rekening hield met 23 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg dat nog 45,9 miljoen euro, wat duidelijk beter was dan het nettoverlies van 4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2023.

Het handelskapitaal bedroeg 624 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal van 2024 en genereerde een rendement van 56 procent, vergeleken met 609 miljoen euro en 52 procent in het eerste kwartaal van 2024.

Nieuwe plannen

Flow Traders maakte ook een herziening van het dividendbeleid bekend.

Het reguliere dividend wordt tot nader order opgeschort, een besluit dat de uitbreiding van de handelskapitaalbasis zal versnellen en waarvan het bestuur overtuigd is dat het op lange termijn waarde voor de aandeelhouders zal genereren.

Flow Traders werkt momenteel ook aan andere delen van het plan en heeft onlangs een banklening van 25 miljoen euro veiliggesteld als een eerste stap om de groeimogelijkheden die het bedrijf ziet te ontsluiten. 

Het management onderzoekt ook actief andere opties voor schuldfinanciering die het bedrijf in staat zullen stellen volledig te profiteren van de kansen die het ziet.

Outlook

De richtlijnen voor de vaste bedrijfskosten voor het jaar blijven ongewijzigd en zullen naar verwachting hetzelfde bereik hebben als in het boekjaar 2023, aangezien het personeelsbestand dit jaar naar verwachting gelijk blijft of zelfs zal dalen, gecompenseerd door aanhoudende technologische investeringen en inflatiedruk.

Het bedrijf blijft ook volledig gefocust op de kosten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Flow Traders

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.