Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro stabiel

Valuta: euro stabiel
26 jul 2024 om 11:39

 De euro handelde vrijdag rond de 1,0850 dollar in afwachting van de kerninflatie van de VS over juni.

Die wordt op maandbasis ingeschat op 0,2 en op jaarbasis op 2,6 procent. In mei lag de kerninflatie op 0,0 procent en op jaarbasis eveneens op 2,6 procent. 

“In aanloop naar het rentebesluit van volgende week woensdag door de Fed zijn dit voor vandaag de belangrijkste data”, aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. “In de markt lijkt de dollar meer gewild dan de euro, waarbij veel partijen zich afvragen wat de richting van de dollar wordt bij welke presidentskandidaat. Donald Trump is in elk geval een voorstander van een lagere dollar, maar volgens persbureau Bloomberg heeft Wall Street de nodige twijfels of dat er in zit als Trump president wordt”, aldus Erdmann

Volgende week wordt voor de valutamarkt een belangrijke week met veel groei- en inflatiecijfers uit de eurozone en woensdag het rentebesluit van de Fed en de Bank of Japan.

De euro noteerde vrijdag nog geen 0,1 procent hoger op 1,0853 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8434 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2866 dollar. De dollar steeg 0,3 procent naar 154,31 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.