Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: matige vooruitzichten bij Heineken

Beursblik: matige vooruitzichten bij Heineken
29 jul 2024 om 10:03

 Heineken heeft in het eerste halfjaar tegenvallende aangepaste resultaten geboekt voor de volumes en omzet, terwijl ook de verwachting aan de lage kant uitviel, ten opzichte van de analistenconsensus. Dat stelde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam maandag in een rapport.  

De absolute cijfers vielen ook tegen, volgens de analist. Alleen het aangepaste cijfer voor de nettowinst en de winst per aandeel voldeden aan de analistenverwachtingen.  

De outlook van Heineken van 4 tot 8 procent autonome groei van het resultaat in 2024 ligt onder de analistenconsensus van 8,2 procent en kan als tegenvallend worden opgevat door beleggers, stelde De Boer.

De verwachtingen voor de omzet en operationele winst kunnen hierdoor wat dalen, terwijl die voor de nettowinst mogelijk gelijk blijven. Degroof Petercam heeft een Houden advies voor Heineken met een koersdoel van 96,00 euro.

Heineken boekte een nettoverlies van 95 miljoen euro door een afschrijving van 874 miljoen euro op zijn belang in CR Beer, door de koersdaling van dat bedrijf op de beurs in Hongkong. Ook waren er hogere lasten voor de sluiting van brouwerijen.

De meeste regio’s stelden teleur qua volumes in het tweede kwartaal. De autonome omzetgroei viel ook tegen in alle regio’s behalve Afrika en het Midden-Oosten.

Valuta-schommelingen, waaronder een sterke devaluatie van de Nigeriaanse naira, hadden een negatief effect van 1,35 miljard euro op de omzet en drukten de operationele winst met 170 miljoen euro.

Het aangepaste nettowinstcijfer wijst op een winststijging van 4,4 procent, waar analisten gemiddeld op 6,9 procent rekenden.  

Het aandeel Heineken daalde maandag met 6,4 procent naar 84,90 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heineken

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.