Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Minder bezoekers voor McDonald’s

Minder bezoekers voor McDonald’s
29 jul 2024 om 13:31

 McDonald’s heeft in het tweede kwartaal van 2024 een lagere winst geboekt, terwijl de omzet stabiel bleef en de vergelijkbare omzet daalde. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Amerikaanse fastfoodketen.

Toch sprak CEO Chris Kempczinski zijn vertrouwen uit in de strategie van McDonald’s.

In de periode april tot en met juni kwam de wereldwijde vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, 1,0 procent lager uit, waar een jaar eerder nog sprake was van een groei van 11,7 procent. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor het tweede kwartaal op een beperkte stijging van 0,4 procent bij winkels die zeker 13 maanden open zijn.

In thuismarkt Amerika daalden de vergelijkbare verkopen met 0,7 procent, omdat Amerikanen minder uitgaven. Hier konden prijsverhogingen nog enigszins compenseren, maar het cijfer stelde teleur ten opzichte van de groei van 10,3 procent een jaar eerder. De markt ging uit van een stabiele omzetontwikkeling.

Internationaal was sprake van een krimp van 1,1 procent, tegenover een groei van 11,9 procent  in het tweede kwartaal van 2023, onder meer door geopolitieke conflicten en een zwakke prestatie in Frankrijk.

In het tweede kwartaal kwam de nettowinst uit op 2,02 miljard dollar, van 2,31 miljard dollar een jaar eerder. De winst per aandeel daalde van 3,15 tot 2,80 dollar en de aangepaste winst per aandeel was met 2,97 dollar lager dan de 3,07 dollar waar de markt op rekende.

McDonald’s boekte in de verslagperiode een afschrijving van 97 miljoen dollar, gerelateerd aan de verkoop van activiteiten in Zuid-Korea.

De omzet stabiliseerde op 6,49 miljard dollar, waar FactSet-analisten rekenden op 6,62 miljard dollar.

Het aandeel McDonald’s zakte maandag in de voorbeurshandel even weg, om vervolgens te herstellen tot een plus van 0,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Mc Donald’s

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.