Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

DSM-Firmenich verhoogt outlook

DSM-Firmenich verhoogt outlook
30 jul 2024 om 07:18

 DSM-Firmenich heeft bij de halfjaarcijfers de outlook verhoogd, nadat in het tweede kwartaal een hogere omzet en aangepaste EBITDA werd behaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het bedrijf.

DSM-Firmenich mikt voor heel het jaar nu op een aangepaste EBITDA van circa 2 miljard euro tegen eerder minstens 1,9 miljard euro, waarvan wel nog altijd 200 miljoen euro door synergievoordelen.

In de eerste zes maanden behaalde DSM-Firmenich 95 miljoen euro aan synergievoordelen. Daarbij ligt het transformatieprogramma bij de vitamine-activiteiten volgens het bedrijf op schema. Ook de afsplitsing van de Animal Nutrition & Health business vordert volgens CEO Dimitri de Vreeze goed.

Analisten gingen voor 2024 al uit van een aangepaste EBITDA van 1,99 miljard euro.

Begin juni hield het bedrijf een beleggersdag. Voor de middellange termijn mikt DSM-Firmenich op een omzetgroei van 5 tot 7 procent autonoom. De aangepaste EBITDA-marge moet tussen 22 en 23 procent uitkomen.

Tweede kwartaal

De omzet van DSM-Firmenich liep in het tweede kwartaal op jaarbasis met 7,0 procent op tot 3,23 miljard euro. Analisten gingen uit van een omzet van 3,13 miljard euro. Op autonome basis was er eveneens sprake van een stijging met 7,0 procent. Analisten gingen uit van 3,9 procent autonome groei. 

De aangepaste EBITDA liep met 26,0 procent op tot 513 miljoen euro, waar de consensus rekening hield met 498 miljoen euro. Dit bleek goed voor een marge van 15,9 procent tegen 13,5 procent een jaar eerder. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.