Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Gemengde resultaten voor Procter & Gamble

Gemengde resultaten voor Procter & Gamble
30 jul 2024 om 14:05

 Procter & Gamble heeft over het vierde kwartaal de omzet op autonome basis en de aangepaste winst per aandeel zien stijgen en het met de laatste post ook beter gedaan dan verwacht, terwijl de omzet als geheel teleurstelde. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van het Amerikaanse concern.

In het afgelopen kwartaal behaalde P&G een omzet van 20,532 miljard dollar, tegen 20,6 miljard dollar een jaar eerder. Op een autonome basis steeg de omzet met 2,0 procent. Analisten geraadpleegd door Factset rekenden op een omzet van 20,72 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,37 naar 1,40 dollar en was beter dan de 1,37 dollar die de markt had verwacht.

Het operationeel resultaat daalde op jaarbasis met 7,0 procent naar 3,884 miljard dollar en de nettowinst daalde eveneens met 7,0 procent naar 3,137 miljard dollar.

De prijzen liepen over het gehele boekjaar 4,0 procent op.

Outlook

De omzet voor het lopende boekjaar komt in de verwachting van de onderneming 2,0 tot 4,0 procent hoger uit dan een jaar eerder, met een negatief valuta-effect van circa 1 procentpunt. De autonome omzetgroei komt naar verwachting uit op 3 tot 5 procent. 

De aangepaste winst per aandeel zal volgens P&G stijgen met 5,0 tot 7,0 procent ten opzichte van de 6,59 dollar per aandeel over het fiscale 2024, wat een bandbreedte zou zijn van circa 6,91 tot 7,05 dollar, waar analisten rekenden op 6,97 dollar.

Het aandeel Procter & Gamble noteerde dinsdag in de voorbeurshandel 4,1 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ASR

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.