Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

L’Oreal verslaat verwachtingen

L’Oreal verslaat verwachtingen
30 jul 2024 om 18:42

 L’Oreal heeft in de eerste zes maanden van 2024 een sterker dan verwachte stijging van de winst en omzet geboekt. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de cijfers van het Franse cosmeticabedrijf.

“In het eerste halfjaar hebben we een sterke groei van 7,3 procent gerealiseerd, evenwichtig verdeeld over waarde en volume”, zei CEO Nicolas Hieronimus.

“Dankzij ons aanhoudend sterke momentum in opkomende markten, Europa en Noord-Amerika konden we de zwakke beautymarkt op het Chinese vasteland en de ongunstige vergelijkende cijfers in Travel Retail meer dan compenseren”, aldus de topman.

“In een omgeving die gekenmerkt blijft door economische en geopolitieke spanningen, blijven we optimistisch over de vooruitzichten voor de schoonheidsmarkt”, zei de CEO verder. L’Oreal verwacht beter te blijven presteren dan de markt en “opnieuw een jaar van groei in omzet en winst te realiseren.”

Het optimisme vertaalt zich in een nieuw aandeleninkoopprogramma met een maximum van 500 miljoen euro, dat in de tweede jaarhelft zal worden uitgevoerd.

Eerste jaarhelft

In de eerste zes maanden boekte L’Oreal een 7,5 procent hogere omzet op jaarbasis van 22,12 miljard euro, waar analisten volgens FactSet rekenden op een omzet van 22,03 miljard dollar.

L’Oreal sprak van een positief momentum in alle divisies. In de regio’s Europa en opkomende markten boekte het bedrijf een dubbelcijferige omzetgroei, wat de omzetdaling in China goedmaakte.

De operationele winst verbeterde op jaarbasis met 8 procent naar 4,6 miljard euro, waar door de markt werd uitgegaan van 4,57 miljard euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers L’Oreal

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.