Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Starbucks reorganiseert door na omzetvertraging

Starbucks reorganiseert door na omzetvertraging
30 jul 2024 om 22:39

 Starbucks heeft voor het tweede kwartaal op rij minder omzet geboekt bij dezelfde winkels en gaat meer doen om de service te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Dat maakte het koffiebedrijf dinsdag nabeurs bekend.

De identieke omzet – in de winkels die een jaar eerder ook open waren – daalde in de Verenigde Staten met 2 procent. Het aantal transactie in de VS daalde met 6 procent. 

De nettowinst daalde 7,5 procent in kwartaal dat eindigde in juni, en dat het derde kwartaal van het gebroken boekjaar is voor Starbucks. Investeringen in aanbiedingen en lonen in de Verenigde Staten werden deels goedgemaakt door hogere prijzen,. 

CFO Rachel Ruggeri zei dat inspanningen om de service te verbeteren en efficiënter te worden hun vruchten afwerpen maar dat het merk meer te doen heeft. 

Het bedrijf uit Seattle ziet de laatste tijd de omzet in zijn belangrijkste markten Amerika en China inzakken en moest zijn verwachtingen dit jaar al twee keer omlaag bijstellen. 

Het aandeel dat vorig jaar boven 100 dollar stond, sloot dinsdag op 75,94 dollar. In de handel nabeurs steeg het aandeel 1,9 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Airbus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.